Υγιεινό και ανοιξιάτικο.
Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ κινόα λευκή
200 γρ τόνο Αλοννήσου
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
80 ml ελαιόλαδο
40 ml λευκό βαλσαμικό
Λίγα κρουτόν ελαιολάδου
200 γρ κρίταμα βρασμένα
Αλάτι πιπέρι κόλιανδρο
40 ml λάδι μπλε αστακού
Εκτέλεση:
Βράζουμε την κινόα al dente.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον τόνο Αλοννήσου, αφού τον έχουμε στραγγίσει.
Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το λάδι μπλε αστακού, το λευκό βαλσαμικό και γαρνίρουμε από πάνω με τα κρουτόν και τα κρίταμα.
Tip για την παραπάνω συνταγή:
Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πληγούρι.
Επίσης μπορείτε να την κάνετε με τα όσπρια της αρεσκείας σας πχ ψιλή φακή ή κόκκινη ή beluga.