Η Myró Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Δέσποινας Σταθάκη, «Γυάλινος κόσμος – It’s all Greek to me»

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 στις 19:00, και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024.

«Με έμπνευση από την Ελλάδα,  την τέχνη και το τοπίο της,  ο «Γυάλινος κόσμος» αποτυπώνει τα πρόσωπα στη λαμπρότερη στιγμή της νιότης και του κάλλους τους. Χρωματιστά και χρυσοποίκιλτα βυθίζονται στο γυαλί προσπαθώντας να σωθούν από το χρόνο και τη φθορά.

Στα τοπία, οι θάλασσες ζωντανεύουν καθώς το γυαλί φυλακίζει για πάντα εκείνη τη μαγική στιγμή που τα χρώματα αναμιγνύονται με όλη τους τη δύναμη ή σχηματίζονται από οριζόντιες χρωματικές επιστρωματώσεις που διακόπτονται από χρυσό.

Μια ματιά στον ελληνικό κόσμο μέσα από ένα χρωματιστό καλειδοσκόπιο, όπου μεικτές τεχνικές ακρυλικά, μαρκαδόροι και χρυσόσκονη, φύλλα χρυσού, καμβάς και πέτρα συνεργάζονται απρόσμενα και αντισυμβατικά, έχοντας επιρροές από την pop art αλλά και τη μεξικανική τέχνη, τα βικτωριανά cameo-memorabilia  και τα αρχαία νομίσματα, για να δημιουργήσουν έργα που υμνούν τη διαχρονική ελληνική τέχνη και ομορφιά.»

Δέσποινα Σταθάκη, Εικαστικός

Σχετικά με τη Δέσποινα Σταθάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε art & design στη σχολή Βακαλό, με καθηγητές τους: Ελένη Βακαλό, Χρήστο Μαρκίδη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Νικόλα Κληρονόμο και άλλους.

Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής καθώς και συμμετοχή σε ομαδικές μεταξύ των οποίων η Art Αθήνα. Στην Αθήνα έχει εκθέσει τη δουλειά της στο χώρο τέχνης Ιρις, στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού 8, στην αίθουσα Μπουζιάνη υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδη, στη Σμύρνη στην Kedi Gallery, στη Χίο στο Ομήρειο πνευματικό κέντρο και στη Δημοτική Πινακοθήκη και στην Des art gallery (τον δικό της χώρο) στο Λουτράκι, Αλεξάνδρειο συνεδριακό κέντρο.

Πρόσφατα παρουσίασε τη δουλειά της στην γκαλερί Black Duck και τον Μάιο του 2023, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (υπό την αιγίδα του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών). Επίσης έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Σχετικά με τη Myró Gallery

Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες. Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσσει συνέργειες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Myró Gallery https://www.myro.gr

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr