Διεθνές Βραβείο Καλλιτέχνη της Ευρώπης 2024 – Φλωρεντία

Το PitturiAmo είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το International Artist of Europe Award 2024 Φλωρεντία απο τις 15 Ιανουαρίου έως τη 1η Φεβρουαρίου 2025 στην γκαλερί Cartavetra που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τοσκάνης.

Το Gran Gala για την παρουσιαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2024 στο ιστορικό Palazzo Pucci, ακριβώς στο κέντρο της Φλωρεντίας.

Ο κόσμος της διεθνούς τέχνης, μάλιστα, θα συγκεντρωθεί με αυτή την ευκαιρία  να γιορτάσει, για άλλη μια φορά μετά το Μιλάνο, τη Βιέννη, τη Μαδρίτη, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, την επανεκκίνηση των βραβείων τέχνης σε διεθνές επίπεδο.

Οι καλλιτέχνες, προερχόμενοι από όλο τον κόσμο, θα παρουσιάσουν τα πιο ενδιαφέροντα έργα τους, με την ελπίδα να αναγνωριστούν από μια κριτική επιτροπή επαγγελματιών του κλάδου.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό το διεθνές βραβείο σύγχρονης τέχνης;

Το Βραβείο απευθύνεται σε επαγγελματίες ή μη ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους, ψηφιακούς καλλιτέχνες που επιθυμούν να εκθέσουν την τέχνη τους σε ένα πλαίσιο κύρους για να γίνουν γνωστοί και να εισέλθουν σε ένα διεθνές κύκλωμα, με στόχο την προβολή και την αξιοποίησή τους.

Δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης ενός ή περισσότερων έργων τέχνης, με ελεύθερο θέμα, στις κατηγορίες ζωγραφική, γλυπτική, γραφικη, φωτογραφία, ψηφιακή τέχνη, εγκατάσταση, τεχνητή νοημοσύνη.

Το κόστος συμμετοχής, που καταβάλλεται μόνο εάν επιλεγείτε, είναι 187 ευρώ μόνο για τους πρώτους 100 εγγεγραμμένους καλλιτέχνες. Επειτα θα είναι 225 ευρώ για την 15ήμερη ψηφιακή έκθεση στην γκαλερί Cartavetra και για τον διαγωνισμο για τα βραβεία.

Galleria Cartavetra  Via Maggio, 64R  Firenze

Η τοποθεσία του International Artist of Europe Award 2024 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Η Cartavetra Gallery είναι ένας χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη, που ιδρύθηκε το 2015 από την Brunella Baldi.

Γεννήθηκε από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας τόπος συνάντησης που να μπορεί να αποκοπεί απο το παραδοσιακό μοντέλο της γκαλερί που προορίζεται για λίγους μυημένους, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως μια από τις πιο δυναμικές και ανερχόμενες γκαλερί στον τομέα της σύγχρονης τέχνης της πόλης.

Βρίσκεται στην περιοχή Oltrarno, ανάμεσα στην Piazza Pitti και την Piazza S. Spirito, μόλις δυο βηματα από τους εμπορικούς δρόμους της Φλωρεντίας.

Οι καλλιτεχνικές επιλογές της γκαλερί επικεντρώνονται στην ενίσχυση των αναδυόμενων ταλέντων και ταλέντων mid-career.

Με τα χρόνια, η Cartavetra έγινε κέντρο αναφοράς για τη σύγχρονη τέχνη στη Φλωρεντία.

Στεγάζεται σε έναν χώρο που χαρακτηρίζεται έντονα από την τυπική αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιωνα στη Via Maggio, εκτείνεται σε δύο μεγάλες αίθουσες  και εχοντας συνολική έκταση περίπου 130 m2 εκθεσιακού χώρου.

Η γκαλερί προβάλλει τους καλλιτέχνες της με τη διοργάνωση εκθέσεων στο χώρο της και σε δημόσιους φορείς, καθώς και με την έκδοση μονογραφιών και καταλόγων.

Έχει οργανώσει πολλές εκθέσεις, συμμετείχε σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και  συνεργάστηκε με μουσεία και ιδρύματα.

Διοργανώνει επίσης “κατοικίες καλλιτεχνών” και προωθεί την τέχνη μέσω συναντήσεων με καλλιτέχνες, συνομιλιών και εμπεριστατωμένων μελετών σε θέματα που σχετίζονται με τον καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό τομέα.

Galleria Cartavetra –Via Maggio, 64R Firenze

Ποια είναι η γκαλερίστα της γκαλερί «Cartavetra»;

Η Brunella Baldi ίδρυσε την Cartavetra Gallery το 2015, προσπαθώντας αμέσως να χτίσει έναν πολύ προσωπικό δρόμο, που συνδέεται με την περιέργειά της.

Η αγάπη της για την τέχνη αναπτύχθηκε μαζί με την καριέρα της ως σύγχρονη χορεύτρια αρχικά και ως εικονογράφος αργότερα.        

Η έναρξη της επιλογης και πρότασης καλλιτεχνών ήταν το επόμενο βήμα.

Έφτιαξε τον χώρο και την καλλιτεχνική της πρόταση για χάρη του μοιράσματος ή ακόμα καλύτερα της συμμετοχής.Βασικά στοιχεία για μια νέα μορφή γκαλερί.

Η Brunella Baldi πιστεύει ότι, για έναν αναδυόμενο χώρο σαν τον δικό της, δεν είναι δυνατόν να εμμείνεις σε ένα παραδοσιακό μοντέλο μόνο με την πρόταση της έκθεσης. Οι καλλιτέχνες καλούνται να μιλήσουν για τη δουλειά τους, να συντονισουν εργαστήρια, να εργαστούν απευθείας στον εκθεσιακό χώρο Cartavetra.

Τα ραντεβού στη γκαλερί έχουν μετατραπεί συχνά σε ένα μεγάλο σαλόνι όπου οι άνθρωποι συναντιούνται, μιλούν και γελούν στο πνεύμα της συζήτησης.

Η σκέψη που συνόδευε και συνοδεύει όλες τις πρωτοβουλίες ξεκίνησε από την ουσιαστική αναζήτηση του επαγγελματισμού και την ποιότητα της εργασίας που παρουσιάζεται.

Έπειτα ακολουθει η συμμετοχής του κοινού, φέρνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να απολαύσει την τέχνη, να μπει στη γκαλερί.

Η αφαίρεση/μείωση της απόστασης μεταξύ κοινού και γκαλερί ήταν το καθημερινο μάντρα.

Τι λαμβάνει αυτός που επιλέγεται και ποια ειναι τα βραβεία;

Το Βραβείο στοχεύει να δώσει ευρεία προβολή στα έργα των καλλιτεχνών που έγιναν δεκτα μέσω φυσικης και ψηφιακης έκθεσης για 15 ημέρες στην γκαλερί Cartavetra στη Φλωρεντία.

• Οι νικητές από την πρώτη έως την εικοστή θέση κερδίζουν τη φυσική έκθεση στην γκαλερί Cartavetra στη Φλωρεντία, από τις 15 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2025.

• Όλοι οι καλλιτέχνες που θα γίνουν δεκτοί θα λάβουν πιστοποιητικό αξίας και θα μπορούν να εκθέσουν ψηφιακα τη δουλειά τους στην γκαλερί Cartavetra στη Φλωρεντία, από τις 15 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2025.

• Ολοι οι καλλιτέχνες που θα γίνουν δεκτοί θα λάβουν Κριτική Σημειωση σχετική με το έργο τους.

Ο κατάλογος, σε μορφη PDF του International Artist of Europe Award, με όλους τους καλλιτέχνες που έγιναν δεκτοί στην έκθεση.

Ο κατάλογος θα διανεμηθεί με κωδικό ISBN (International Standard Book Number) που εγγυάται τη διάδοση και τη διαθεσιμότητα σε όλα τα διεθνή βιβλιοπωλεία.

Θα μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο σε μορφή PDF δωρεάν και να τον διανείμετε εύκολα online σε όλες τις επαφές σας.

Ο κατάλογος θα είναι διαθέσιμος για λήψη περίπου τρεις εβδομάδες μετά το τέλος της εκδήλωσης. Τεχνικοί χρόνοι απαραίτητοι για τη δημιουργία του προϊόντος. Εάν θέλετε να έχετε ένα έντυπο αντίγραφο του καταλόγου, μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από την ιστοσελίδα της τυπογραφικής εταιρείας.

• Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πρόσκληση για το Grand Gala της εκδήλωσης στις 20 Δεκεμβρίου 2024 στο ιστορικό Palazzo Pucci, ακριβώς στο κέντρο της Φλωρεντίας.

Το ιστορικο Palazzo Pucci Via de’ Pucci, 4, 50122 Φλωρεντια

Η Παρουσιαση του Gran Gala στο Palazzo Pucci

Στην καρδιά της Φλωρεντίας, το Palazzo Pucci είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της φλωρεντινής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Αυτό το μεγαλοπρεπές κτίριο, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα, στεγάζει μια συλλογή από εξαιρετικά σχετικά έργα τέχνης και αντιπροσωπεύει μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά. Σήμερα, το Palazzo Pucci είναι η ιδανική τοποθεσία για ιδιωτικές εκδηλώσεις χάρη στην προνομιακή του θέση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η φήμη του παλατιού δεν περιορίζεται μόνο στην ομορφιά των πολυτελών αιθουσών του, διακοσμημένων με τοιχογραφίες, πίνακες και γλυπτά ανεκτίμητης αξίας.

Είναι επίσης γνωστό για το μυστήριο που περιβάλλει το εντοιχισμένο παράθυρο στο ισόγειο, στη γωνία με τη Via dei Servi.

Αυτό το παράθυρο είναι ένας σιωπηλός μάρτυρας της «συνωμοσίας Pucci», μια ενδιαφέρουσα ιστορία που συνδέεται με αυτήν την οικογένεια που κάποτε ήταν σύμμαχος με τους ισχυρούς Medici. Λέγεται ότι από εκείνο το παράθυρο οι δολοφόνοι τοποθετήθηκαν για να προσπαθήσουν να δολοφονήσουν τον Cosimo de Medici. Ως ένδειξη αναφοράς και τιμωρίας, το παράθυρο πλινθώθηκε και παραμένει ως μαρτυρία αυτού του συναρπαστικού επεισοδίου.

Ακόμη και σήμερα, μέρος του υπέροχου Palazzo Pucci κατοικείται από τους απογόνους αυτής της μοναδικής οικογένειας. Εδώ, το παρελθόν και το παρόν συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα μοναδικό μέρος που διατηρεί την κληρονομιά μιας από τις πιο συναρπαστικές οικογένειες στην ιστορία της Φλωρεντίας.

Εσωτερικο του ιστορικου Palazzo Pucci Via de’ Pucci, 4, 50122 Φλωρεντια

Γιατί να συμμετεχετε σε αυτό το International Artist of Europe Award 2024 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ;

Το International Artist of Europe Award 2024-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ διοργανώνεται από την PitturiAmo στη Φλωρεντία με στόχο να δώσει προβολή σε όλους τους καλλιτέχνες που γίνονται δεκτοί σε ένα διεθνές και αναγνωρισμένο πλαίσιο, προσδιορίζοντας 20 ταλαντούχους καλλιτέχνες που θα συμπεριληφθούν σε ένα κύκλωμα διεθνών καλλιτεχνών, που υποστηρίζεται από μεγάλους ιδιοκτητες γκαλερί από όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, μια επιλογή 20 καλλιτεχνών, ιδιαίτερης σημασίας, θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει εργασιακές σχέσεις με την Cartavetra Gallery στη Φλωρεντία.

Η συμμετοχή σε ένα Διεθνές Βραβείο Σύγχρονης Τέχνης είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για καλλιτέχνες όλων των επιπέδων.

Είναι η τέλεια στιγμή για να δείξετε το ταλέντο σας στον κόσμο και να αποκτήσετε την προβολη που σας αξίζει. Αυτά τα βραβεία προσφέρουν μια μοναδική πλατφόρμα για να προβάλετε την τέχνη σας και να γίνετε δεκτοι στην παγκόσμια κοινότητα τέχνης.

Όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, αλλά θα μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τη δημιουργικότητά σας χάρη στις διαφορετικές κουλτούρες και υπόβαθρα που υπάρχουν.

Επιπλέον, αυτές οι εκδηλώσεις τέχνης επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν πολύτιμες συνδέσεις με άλλους διεθνείς καλλιτέχνες, επιμελητές και γκαλερίστες, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο επαγγελματικών επαφών που μπορούν να ανοίξουν νέες πόρτες στην καριέρα τους.

Η συμμετοχή σε ένα Διεθνές Βραβείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ένα θεμελιώδες βήμα προς την επιτυχία στον κόσμο της τέχνης και προσφέρει την ευκαιρία να κάνετε τη δουλειά σας γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα, να τροφοδοτήσετε τη δημιουργικότητά σας και να δημιουργήσετε ουσιαστικές επαγγελματικές σχέσεις μέσα στην κοινότητα της σύγχρονης τέχνης.

Υποβάλετε το έργο σας χωρίς υποχρέωση και περιμένετε να ακούσετε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού!

Επιλεξτε ως Art Consultant την Ελληνιδα Δενια Τσορμπατζιδου(Denia Tsormpatzidou) για καλυτερη και πιο αμεση επικοινωνια!

Δενια Τσορμπατζιδου – email : [email protected] / Τηλ : +306986856271