Άννα Τοπάλη: “Η εμπνευση βρισκεται παντου. Τη διαλεγει η ψυχη, τη δημιουργει το μυαλο και την κανει πραγματικοτητα το χερι”

Εκτιμω και θαυμαζω οποια ιδιομορφια και ιδιαιτεροτητα βγαζει καθε ρευμα και κινημα στην τεχνη. Παιρνω ιδεες απ’ ολα και προσπαθω να διατηρησω το δικο μου προσωπικο στυλ

Πως και ποτε ξεκινησατε να ασχοληθειτε συστηματικα με την τεχνη;

Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι πως το μικροβιο της τεχνης υπηρχε ανεκαθεν μεσα μου. Ομως μπορω να προσδιορισω ως ετος εναρξης το 2007 οποτε και πραγματοποιησα την πρωτη ατομικη μου εκθεση… τοτε ξεκινησαν ολα!

Σε ποιο ρευμα ή κινημα θα εντασσατε τα εργα σας;

Εκτιμω και θαυμαζω οποια ιδιομορφια και ιδιαιτεροτητα βγαζει καθε ρευμα και κινημα στην τεχνη. Παιρνω ιδεες απ’ ολα και προσπαθω να διατηρησω το δικο μου προσωπικο στυλ.

Απο που αντλειτε την εμπνευση σας;

Η εμπνευση βρισκεται παντου… την διαλεγει η ψυχη… την δημιουργει το μυαλο και την κανει πραγματικοτητα το χερι.

Υπαρχουν προσωπικοτητες ή αλλοι καλλιτεχνες που εχουν επηρεασει το εργο σας;

Λιγο πολυ ολοι τους… Απο τον Πικασο εως τον Νταλι κι απ’τον Ριτσο εως τον Καζαντζακη… παντα θα βρισκεται αυτο το κατι που συγκινει και επηρεαζει καθε καλλιτεχνη αρκει να εχει τα ματια της ψυχης του ανοιχτα.

Ποια ειναι η μεγαλυτερη προκληση που εχετε θεσει στον εαυτο σας ως καλλιτεχνης;

Η συνεχης βελτιωση… η κινηση προς τα εμπρος μαθαινωντας και αποκτωντας εμπειριες και βαζοντας συνεχως ενα μικρο στοχο τη φορα… ενα βημα τη φορα οπως αλλωστε και η ζωη μας.

Ποσο αποδεκτη ειναι η τεχνη στην Ελλαδα σημερα και τι ρολο καλειται να παιξει στο δημοσιο χωρο;

Απο μια συγχρονη παρασταση χορου… θεατρου… ή μουσικης εως την απολαυση εργων τεχνης ειναι νομιζω πλεον μια ιδεολογια στην Ελλαδα αρρηκτα δεμενη με τον αρχαιο πολιτισμο μας, αν και πιστευω πως η συγχρονη Ελλαδα εχει πολλα ακομη να δωσει… εχει μελλον.

Ποια ειναι τα μελλοντικα σας σχεδια;

Δεν σκεφτομαι πολυ μακροπροθεσμα. Παω με την κινηση των πραγματων, ενα βημα τη φορα προσπαθωντας να εισχωρησω ολο και περισσοτερο στον κοσμο της τεχνης ειτε κανοντας ατομικη προσπαθεια (εκθεσεις ζωγραφικης, τοιχογραφιες, διακοσμηση βιτρινας.κ.α) ειτε συμμετεχοντας σε καποια συλλογικη προσπαθεια. Καθε καλλιτεχνης πιστευω στο πισω μερος του μυαλου του εχει παντα και την αναγνωρισιμοτητα. Το μελλον θα δειξει…. ευχαριστω.

ΑΝΝΑ ΤΟΠΑΛΗ

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008323023486

www.facebook.com/groups/mtabrokers?locale=el_GR